13 Şubat 2014 Perşembe

Kırılan tırnaklar: nedenleri ve çözümleri


Tırnaklar ile ilgili en sık yaşanılan sorunların başında tırnak kırılmaları ve kat kat ayrılmaları gelir. Tırnakların sağlamlığı ya da zayıflığı kalıtımsal olacağı gibi, gün içinde istemeden maruz kaldığımız durumlar da tırnak problemlerinde etkili olabilir. Bu duruma neden olan olumsuz etkenler arasında güneş, ısı, nem, deterjan kullanımı gibi dış etkenleri sayabiliriz. Bunların yanı sıra yetersiz beslenme ve iklim değişiklikleri da tırnaklarda zayıflama ve dayanıksızlık sorununun baş göstermesine neden olur. 



Peki tırnaklarımızın kırılmasını nasıl önleriz? Yeterli miktarda protein, demir, kalsiyum, potasyum, B vitaminleri ve iyot tüketimi tırnakların sağlıklı olarak gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. 



Düzenli beslenmenin yanı sıra, tırnaklarımızı mümkün olduğunca korumamız gerekir. Zorlu işlerden ve kimyasal maddelerden ne kadar uzak durursak tırnaklarımız o kadar az yıpranır. Aynı zamanda uzun süre su teması da tırnaklarımızı zayıflatan unsurların başında gelir.

Son olarak önerimiz Kalyon Tırnak Besleyici. Kalyon Tırnak Besleyicinin özel olarak geliştirilmiş formülü, tırnağın keratin tabakasına etki ederek sertleşmesini sağlar. Bu etkileşim ile tırnaklar özellikle çabuk kırılma ve kat kat ayrılma problemine ve dış etkenlere karşı direnç kazanırlar.Siz de deneyin ve kısa sürede farkı görün. Kırılan tırnaklarınıza veda edebilirsiniz!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder